Zondag heeft het Truus Wijsmuller pop-up museum aan het Waagplein in Alkmaar de duizendste bezoeker mogen ontvangen. John Ibink ontving Thea van der Wielen en Floor Scheffer uit Heiloo namens het bestuur met bloemen, een glaasje Prosecco en een 'Miniatruusje', oftewel een kleine versie van het standbeeld op de Gewelfde Stenenbrug.

Het Truus Wijsmuller museum opende op 13 mei in de voormalige winkelruimte van Oilily. Hier wordt het bijzondere verhaal verteld van Truus Wijsmuller, een in Alkmaar geboren en getogen vrouw die van zo'n 10.000 kinderen het leven redde. Foto’s, teksten en films vertellen het verhaal, dat in 1896 op de Mient even verderop begon. Ook wordt er aandacht besteed aan het standbeeld van Truus. Verder zijn er lezingen, muziek, theater en een thematische boekenwinkel.

De expositie is gratis te bezoeken op donderdag, zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 uur, en op vrijdag al vanaf 11:00 uur. Schoolklassen en gezelschappen kunnen een een eigen tijdstip reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en desgewenst een inleiding krijgen.
Pin It
Bekeken: 1591x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/