Het eerste jongensteam onder 19 jaar van Kolping Boys heeft voor een stunt gezorgd door in het eerste seizoen in de 3e Divisie meteen door te promoveren naar de 2e Divisie. Tijdens de finale afgelopen zaterdag werd thuis op sportpark De Nollen met 1-1 gelijk gespeeld tegen HBS uit Den Haag, waarna er op penalty's werd gewonnen. Voor de vertrekkende trainers Rik Beekman en Olaf P. Bonny waren het kampioenschap, de winst en de promotie het mooiste afscheid dat zij zich konden wensen.

Het was pas nog in december dat het jongens O19 team promoveerde vanuit de 4e Divisie. Onlangs werd het kampioenschap gewonnen, maar de promotie moest afgedwongen worden in de finale. De tribunes zaten zaterdag vol en de finale tegen HBS werd met zang en vuurwerk aangekondigd.

De eerste helft was bewogen, met kansen op en neer, maar uiteindelijk gingen gingen de teams met de 'brilstand' met de brilstand richting de kleedkamers. Na rust waren Kolping en HBS wederom in verhouding. De thuisploeg kwam een aantal keren zeer goed weg met ballen op de paal en de lat, maar zag zelf ook een schot op de lat belanden. Halverwege de tweede helft was het dan toch HBS die met goed combinatiespel voorin doel trof. Kolping herpakte zich en voerde de druk op. Met succes.  Na een prachtige assist van Furkan Coskun was het Lars Roepe van der Voort die 1-1 kopte.

Keeper Tim Peereboom ontpopte zich tot held van Kolping door meermalen één-op-één confrontaties af te stoppen, ballen voor het doel weg te tikken en luchtduels te winnen. Nadat ook in blessuretijd niet werd gescoord, weerde hij stopte hij ook nog eens twee penalty's. Niels de Wit scoorde snoeihard de beslissende penalty voor de thuisploeg.