De Langedijker Run heeft zondag bijna 5000 euro opgebracht voor twee goede doelen. Aan de loop voor volwassenen over vijf en tien kilometer deden zo'n 450 lopers mee. Bovendien liepen nog eens 300 kinderen mee met de kidsrun van Stichting Lief Langedijk over een kortere afstand. De opbrengst gaat naar Hospice Schagen en de Vereniging Kinderkanker Nederland, die kinderen met kanker helpt om de moeilijke periode door te komen.

De recreatieloop door Langedijk kon voor het eerst sinds 2019 weer worden gehouden. Het verrassende element van dit jaar was het parcours tussen de wijnranken over het landgoed van Wijndomein De Koen, dat via een ponton over een sloot kon worden bereikt.

Hoewel het een recreatieloop is, kwam de snelste deelnemer aan de tien kilometerloop al na 31 minuten over de finish. Een huldiging is er echter niet, want het motto is: iedereen wint. "Het gaat niet om de prestatie, maar om de saamhorigheid, het beleven van een mooie dag en niet in de laatste plaats de goede doelen", vertelt Ton Horseling, medeorganisator, speaker bij de start/finish in de Dorpsstraat en uitbater van restaurant De Burg tegen het NHD.

Een wisseltrofee werd wel uitgereikt, aan het winnende team van de businessrun over vijf kilometer. Bouwbedrijf Blankendaal uit Heerhugowaard legde hier beslag op. Na drie jaar kon de vorige winnaar, De Geus Bouw, eindelijk deze ’Gouden Klinker’ overdragen, een vergulde klinker uit de Dorpsstraat van Langedijk.
Pin It
Bekeken: 1855x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/