Zaterdagochtend is een fietser zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Westerweg (N242) in Heerhugowaard. De man wilde de provinciale weg oversteken vanaf de Schoutenbosweg, maar daarbij gaf hij geen voorrang aan een auto die uit de richting Waarland kwam. De automobilist kon niet op tijd remmen en kreeg de fietser vol op de voorruit. De fietser werd door de aanrijding gelanceerd en belandde twintig meter verder op het asfalt.

Kort voor 7:00 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale. Die stuurde een ambulance en liet een traumahelikopter alvast die kant op vliegen. De fietser is zwaargewond met de ambulance met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht, op de arts in de helikopter kon niet worden gewacht.

De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de politie. De automobilist ging mee met de politie naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. De N242 werd vanaf de afslag Oudkarspel richting Heerhugowaard afgesloten voor het verkeer. Het politieonderzoek op de plek van het ongeval zal nog enige tijd in beslag nemen.
Pin It