Colin Huizing mag na 1 juli blijven bij Museum Kranenburgh. Begin dit jaar werd hij aangesteld als interim artistiek leider tot 1 juli. Per 1 juli wordt hij definitief lid van de tweehoofdige directie. Dat maakt de Raad van Toezicht dinsdag bekend. Hij vormt bij Kranenburgh een koppel met Adriana González Hulshof, die in januari startte als zakelijk directeur. Samen vervangen zij de vorige directeur, Mariette Dölle, die na vijf jaar stopte.

De Raad van Toezicht beraadde zich de afgelopen maanden over de definitieve invulling van de rol van artistiek directeur. 'Unaniem en vol vertrouwen' kozen de toezichthouders voor Huizing: “De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van Colin Huizing. Met Colin heeft Kranenburgh een bevlogen artistiek directeur in huis en is een interessant en kansrijk tentoonstellings- en publieksprogramma geborgd. We hebben er alle vertrouwen in dat hij in samenwerking met Adriana de positie van Museum Kranenburgh verder kan verstevigen en uitbouwen,” stelt Puck Huitsing, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Huizing wil bij Museum Kranenburgh werken aan een spraakmakend tentoonstellings- en activiteitenprogramma. Hij denkt aan "een programma dat niet alleen de visuele verbeelding prikkelt maar ook andere ervaringen te weeg brengt en dat aanzet tot contemplatie over de wereld om ons heen".

De nieuwe artistiek directeur van Kranenburgh heeft ervaring opgedaan als curator en producent van tentoonstellingen voor verschillende musea. Bovendien is hij adviseur voor het Mondriaan Fonds. Eerder werkte hij als senior conservator voor het Stedelijk Museum Schiedam en was hij co-curator van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2015: herman de vries - to be all ways to be. In de afgelopen twee jaren adviseerde Colin Museum Kranenburgh over het tentoonstellingsprogramma en was hij samensteller van de tentoonstellingen Lucht (2020) en Kunstenaars van Die Brücke (2021) en hoofdcurator van The Roaring Twenties. Colin is co-auteur van een te publiceren boek over het oeuvre van Stanley Brouwn, de in 2017 overleden conceptueel kunstenaar van Surinaamse afkomst.
Pin It