Zaterdag is in Stedelijk Museum Alkmaar een overzichtstentoonstelling van Rudi van de Wint geopend. Het is de eerste oeuvre-expo met werken van deze bijzondere kunstenaar, en ook de allereerste sinds zijn plotselinge overlijden in 2006. De expositie loopt tot en met 30 oktober.

Rudi van de Wint is misschien wel de onbekendste bekende kunstenaar van Nederland. Zijn werken vormen de achtergrond van de debatten van de Tweede Kamer, te volgen op televisie. Bovendien is het Nederlandse landschap gelardeerd met zijn werken zoals zijn omstreden Tong van Lucifer langs de A6 in Flevoland en de Velden van Nevel bij Hoogeveen die postuum door zijn zoons zijn gerealiseerd.

Van de Wint werd in 1942 in Den Helder geboren en na jaren in Amsterdam te hebben gewoond streek hij weer neer in de marinestad om aan zijn magnus opus te werken: De Nollen, het landschap als kunstwerk. Daar overleed hij plotseling in 2006. Zijn erfgenamen hebben zijn levenswerk afgemaakt.

Stedelijk Museum Alkmaar presenteert Rudi van de Wints conceptuele werk, zijn schilderijen, zijn sculpturen en de modellen daarvan. Dit allemaal vormt de opmaat voor zijn magnus opus: De Nollen in Den Helder, het landschap als kunstwerk.

Door de museale presentatie te verbinden met beeldenpark De Nollen in Den Helder en diverse grote projecten in de openbare ruimte in Nederland, biedt het project een volledig overzicht van het oeuvre van de deze belangrijke Nederlandse kunstenaar.

Meer informatie is te vinden op stedelijkmuseumalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2294x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/