De innemende, smakelijke Franse kostuumfilm Délicieux is volgende week film van de week bij Cinebergen. In de film zien we hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten, aldus het gezelschap. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

De film draait zondag de 12e nog om 20:15 uur en komende vrijdag om 14:30 uur. Donderdag kon de eerste voorstelling worden gecombineerd met een tweegangendiner.

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 10 juni tot en met vrijdag 17 juni:

Falling For Figaro
Verenigd Koninkrijk, komedie/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
In deze charmante komedie geeft de succesvolle Millie (Danielle MacDonald) haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley).
vr 10 - 14:30

Bergman Island
Frankrijk/ België, drama, Engels/ Frans/ Zweeds/ NL ondertiteld
Zomers drama over regisseurskoppel Chris (Vicky Krieps) en Anthony (Tim Roth) die op schrijfretraite gaan op het Zweedse eiland Fårö, woon- en werkplaats van de legendarische regisseur Ingmar Bergman. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, begint de scheidslijn tussen fictie en realiteit te vervagen te midden van het wilde landschap op het eiland.
vr 10 - 20:00 | za 11 - 10:45 | di 14 - 20:00

Operation Mincemeat
VS, drama, Engels/ NL ondertiteld
Operation Mincemeat vertelt het waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd ooit, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Met o.a. Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen en Jason Isaacs.
za 11 - 20:15 | ma 13 - 20:00

Inexorable
België, Frankrijk, thriller, Frans/ NL ondertiteld
Prachtig gestileerde, beklemmende thriller waarin de levens van een succesvol schrijver (Benoît Poelvoorde) en zijn gezin voorgoed veranderen door de komst van een mysterieuze jonge vrouw in hun kolossale landhuis.
za 11 - 17:00 | zo 12 - 17:00 | wo 15 - 20:00

Illusions Perdues
Frankrijk/ België, drama/ historie/ romantiek, Frans/ NL ondertiteld
Beste Franse film van het jaar! Briljante verfilming van de klassieke roman van Honoré de Balzac toont de wereld van de welgestelde burgerij in het Parijs van midden 19e eeuw, een samenleving waarin toen al de wetten van het geld en de valse schijn heersten. Met Benjamin Voisin, Cécile de France en Gérard Depardieu.
zo 12 - 10:45

El buen patrón
Spanje, komedie, Spaans/ NL ondertiteld
Verrukkelijke komedie waarin de charismatische fabriekseigenaar Blanco (geniale Javier Bardem), om kans te maken op een lokale onderscheiding, koortsachtig probeert alle problemen met zijn werknemers op te lossen… Grote winnaar bij de Goya’s (Spaanse Oscars).
zo 12 - 14:00

Downton Abbey: A New Era
Verenigd Koninkrijk/ VS, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
De geliefde acteurs uit de eerste bioscoopfilm reizen dit keer af naar de Franse Rivièra. Violet Crawley (Maggie Smith) is namelijk in het bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk gaat een bezoek van de Crawleys met een hoop drama gepaard en loopt alles bepaald niet op rolletjes.
wo 15 - 14:30

The Velvet Queen
Frankrijk, documentaire, Frans/ NL ondertiteld
’s Werelds meest gerenommeerde natuurfotograaf Vincent Munier poogt samen met schrijver Sylvain Tesson een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard. Het resultaat is een ontroerende documentaire over de kunst van het kijken en een ode aan de schoonheid van de wereld, voorzien van een vleugje relativerende humor.
do 16 - 14:30

Hit the Road
Iran, drama, Perzisch, Engels/ NL ondertiteld
Vier mensen in een gehuurde wagen: moeder lacht en huilt, vader met één been in het gips, een hyperenergiek zoontje en een zwijgende volwassen zoon die vooral door het raam tuurt. Meer heeft de eigenzinnige Iraanse regisseur Panah Panahi niet nodig om een prachtige, licht absurdistische roadmovie vol warmte en menselijkheid af te leveren.
do 16 - 20:00 | za 11 - 20:15 | ma 13 - 20:00

To Olivia
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Het ontroerende To Olivia vertelt het waargebeurde verhaal van auteur Roald Dahl en zijn vrouw, Hollywoodactrice Patrica Neal. Hun gedeelde verdriet zou, na de dood van hun dochtertje, een bron van verlossing en kracht betekenen en hun leven voor altijd veranderen.
vr 17 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It
Bekeken: 1534x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/