De zaalvoetballers van FC Marlène uit Heerhugowaard hebben de tweede wedstrijd in de halve finale om het landskampioenschap verloren. Daardoor zijn ze uitgeschakeld en gaat aartsrivaal Hovocubo door naar de finale.

In Zwaag verloren de mannen van FC Marlène met 6-1 van de regerend landskampioen. Vroeg in de wedstrijd zette Mo Attaibi de bezoekers uit Heerhugowaard nog op voorsprong. Daarna was het de beurt aan de ploeg van trainer Sander van Dijk. Zonder problemen liep Hovocubo uit naar 6-1.

Vorige week ging de thuiswedstrijd in sporthal Waardergolf verloren met 2-5. Een derde beslissingswedstrijd is daardoor niet meer nodig.

In de andere halve finale in Eindhoven was het een stuk spannender. Bij rust stond het 1-1, waardoor ASV Lebo uit Amsterdam dicht bij de finale was. De eerste wedstrijd werd namelijk met 3-1 gewonnen. Door een treffer van Saïd Bouzambou na acht minuten in de tweede helft werd de wedstrijd echter gewonnen door de Brabanders. Zondag is de beslissingswedstrijd in Eindhoven. Dan wordt pas bekend wie de tegenstander wordt van Hovocubo in de finale. Het landskampioenschap wordt daarna opnieuw beslist in een serie best-of-three wedstrijden.