Gemeente Dijk en Waard zamelt hulpgoederen voor het door oorlog geteisterde Oekraïne in. Tot en met zaterdag 4 juni zijn er tijdens openingstijden inzamelpunten ingericht in het gemeentehuis te Heerhugowaard, De Binding in Zuid-Scharwoude en de afvalscheidingsstations in Oudkarspel en Heerhugowaard.

Met de inzameling geeft gemeente Dijk en Waard gehoor aan de dringende oproep van de burgemeester van Kalisz, de voormalige zusterstad van Heerhugowaard in Polen. Kalisz is weer zusterstad van Kamianets Podilski in Oekraïne, waar heel veel mensen naartoe zijn gevlucht vanuit de oorlogsgebieden. De burgemeester wil de Oekraïense zusterstad helpen.

Er is in Kamianets Podilski met name veel behoefte aan houdbaar eten, melkpoeder, luiers, babydoekjes, verband- en desinfecteermiddelen, hygiënische producten voor vrouwen, Paracetamol en Ibuprofen. Na de inzamelperiode worden de spullen naar de opvanglocaties gebracht.

Meer informatie voor inwoners van Dijk en Waard om Oekraïners te steunen is te vinden op dijkenwaard.nl/oekraine.
Pin It
Bekeken: 1572x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/