De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft alle 25 veiligheidsregio’s gevraagd om op korte termijn weer 150 tijdelijke crisisopvangplekken te creëren voor asielzoekers. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is bereid de extra opvangplekken te realiseren.

AZC Ter Apel puilt uit. Asielzoekers moeten 's nachts op een stoel proberen te slapen of buiten met een slaapzak. Soms wordt een lichting op het laatste moment nog ergens anders naartoe gebracht. De veiligheidsregio’s hebben maandag in het Veiligheidsberaad aangegeven te willen onderzoeken of zij deze extra opvang kunnen realiseren. In principe is de afspraak dat elke regio zorg draagt voor 150 extra noodplekken, voor een periode van twee tot drie weken.

"Onze voorkeur gaat uit naar een locatie die deels al is ingericht", zegt directeur Krishna Taneja. "Daarnaast zullen nog tal van zaken georganiseerd moeten worden, zoals personeel, beveiliging, voldoende bedden en andere materialen en ruimte om de mensen activiteiten aan te kunnen bieden. Het verzoek vanuit COA dat de locatie op het moment dat het nodig is binnen 24 uur beschikbaar kan zijn, vraagt opnieuw veel flexibiliteit van alle betrokken partijen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ook dit voor elkaar krijgen."

Een maand geleden werden al 150 tijdelijke noodopvangplekken beschikbaar gesteld. Daarvoor werd het Sportpaleis in Alkmaar gebruikt. Het wielerstadion is de regionale eerste opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen, maar is niet druk bezet.
Pin It
Bekeken: 2892x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/