Maandagavond is een meisje van 19 jaar gedurende de hele treinrit van Amsterdam naar Alkmaar aangerand. De politie heeft een getuigenoproep met een signalement van de dader verspreid: het gaat om een kalende man van rond 40 jaar oud en 1,70m lang. Hij heeft kort blond haar en een tatoeage in zijn gezicht.

Rond 21:30 uur deed een NS-medewerker melding bij de politie van een aanranding. Een jongedame was in Amsterdam ingestapt en nam plaats in een coupé die leeg was. Vrijwel direct kwam een man tegen haar aan zitten. Hij betastte haar gedurende de rit. Hoe het kwam dat ze niet kon vluchten of alarm slaan, of in ieder geval niet het gevoel had dat ze dat kon doen, is nog niet duidelijk. Ook niet of de coupé de gehele rit leeg bleef. In Alkmaar was het voorbij en stapte het meisje uit. Daarna zocht ze NS-personeel op, die vervolgens de politie inschakelde.

De NS liet tegenover de NOS weten geschrokken te zijn van het voorval en volledig mee te willen werken aan het onderzoek van de zedenpolitie. Waarom er tijdens het incident geen conducteur of andere medewerker door de trein liep kon de woordvoerder niet verklaren. "Maar ook dat is iets wat onderzocht zal worden."

De politie heeft camerabeelden met daarop de aanrander, maar kiest er voor om deze (nog) niet openbaar te maken. Mensen die meer denken te weten worden verzocht 0900-8844 te bellen. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het zaaknummer is 2022101435.

De politie raadt aan om het Whatsappnummer 06-13181318 van NS Service & Veiligheid op te slaan voor melding van overlast of onveilige situaties. Bij nood, bel 112.
Pin It
Bekeken: 4835x
https://ee.itk.ac.id/data/