De mannen van de Alkmaarse Rugby Club konden tevreden zijn over hun optreden in Spakenburg, maar ze moesten het evengoed afleggen tegen de thuisploeg. De nummer twee in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord stuurde de Alkmaarders naar huis met een 33-22 eindstand (en een goed gevulde maag).

Beide teams begonnen sterk en hielden elkaar aardig in evenwicht. Na ongeveer 10 minuten kwam Alkmaar opzetten en brak Dennis Paauw door. Hij speelde de bal door naar Hans van Borre, die netjes afrondde met een try (0-5). Vanwege de lastige hoek schoot aanvoerder Kristian Boogert de bonustrap naast de palen en verdiende zo geen twee punten extra. Halverwege de eerste helft kon Spakenburg pas echt wat terug doen. Na een lange serie aanvallen brak de thuisploeg dan toch door voor een try die daarna werd geconverteerd (7-5). In de laatste seconden voor rust werd de Alkmaarse defensie nog een keer gepasseerd voor een geconverteerde try (14-5).

Al snel na de spelhervatting brak Paauw opnieuw door de Spakenburgse defensie. Deze keer speelde hij Dylan Harding aan, die prompt afrondde. Deze keer schoot Boogert de conversie wel raak (14-12). Daarna kreeg Alkmaar en strafschop, die de aanvoerder ook tussen de palen schoot (14-15). Spakenburg pakte de voorsprong al snel weer af en liep daarna verder uit (26-15). Alkmaar sloeg terug met een aanval die Mark Dekker wist af te ronden met een try die Boogert weer converteerde (26-22). Alkmaar hoopte op een stunt, maar vlak voor tijd zette Spakenburg de wedstrijd op slot met een geconverteerde try (33-22).

De Alkmaarsche rugbyclub staat, met nog één wedstrijd te gaan, zesde en laatste in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord.