Bij een nieuwe wijk hoort een kunstwerk. Dat moeten diverse partijen hebben gedacht toen ze aan beeldend kunstenaars hebben gevraagd om een schetsontwerp te maken. Vertegenwoordigers uit de wijk, waaronder bewoners en de scholen De Nieuwe Draai en Esdégé-Reigersdaal, hebben samen met stedenbouwkundig bureau Karres en Brands en de gemeente Dijk en Waard gekozen voor het ontwerp ‘Kunst met een Draai’.

De bouw van nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard is in volle gang. Naast 2.650 woningen verdeeld over verschillende buurten, zullen er ook een aantal kunstwerken geplaatst worden. Speciaal voor het parkachtige gedeelte aan de zuidkant van De Draai zijn beeldend kunstenaars gevraagd een schetsontwerp te maken. Kunstenaar Martijn Sandberg maakte het gekozen ontwerp en werkt vaak aan opdrachten in wijken en buurten. Onlangs nog werd hij nog onderscheiden voor zijn werk in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Sandberg werkt graag met beeldtaal van kunst en zet taal om in beeld. Voor hem inspireerde de naam van de wijk, De Draai, voor de vorm van een sculptuur en de tekst van het kunstwerk. Bovendien is Sandbergs sculpturale ‘ring’ met de letters ‘Kunst met een Draai’ niet alleen een kunstwerk, maar ook een plaats om te zitten en elkaar te ontmoeten.

Wethouder John Does is blij met het creatieve ontwerp van Sandberg. "Kunst is belangrijk in onze leefomgeving. Het leert ons de betekenis van het leven en verrijkt het leven." Het ontwerp zal verder uitgewerkt worden en is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 klaar.
Pin It
Bekeken: 1551x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/