Tegels eruit en groen erin, dat is de boodschap van het NK Tegelwippen. De gemeente Dijk en Waard doet dit jaar mee aan de wedstrijd, waarbij gemeenten inwoners uitdagen om zoveel mogelijk tegels uit de tuin te verruilen voor groen.

Het NK Tegelwippen heeft als doel om voorbereid te zijn op klimaatverandering. Wethouder Annette Groot ziet een positief effect van het vergroenen van tuinen en roept zoveel mogelijk inwoners op om mee te doen aan de wedstrijd. "Elke stap in de richting van een groene gemeente helpt het klimaat. Met het NK Tegelwippen maken we de gemeente tegel voor tegel een stukje groener."

De gemeente Dijk en Waard daagt zoveel mogelijk inwoners uit om tegels te verruilen voor groen. "Het is mooi meegenomen dat je met verwijderde tegels ook nog Dijk en Waard naar de overwinning kan helpen."

Het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto kan ingestuurd worden via de website van de wedstrijd. Het aantal tegels zal worden opgeteld bij de Tegelteller van de gemeente. Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober, daarna zal de winnende gemeente bekend worden.
Pin It