Steeds meer mensen willen aan de slag met stukjes natuur in hun eigen buurt. Voor meer groen, een mooiere omgeving, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. De provincie sponsort groene initiatieven via het programma ‘Groen Kapitaal in de Buurt’. Alkmaar is zes groene plekjes rijker geworden dankzij gesubsidieerde buurtinitiatieven. Woensdag maakten de Alkmaarders die deelnamen een fietstocht om de resultaten van elkaars inspanningen te aanschouwen en kregen ze van Robert te Beest informatiebordjes voor bij hun groene plekjes.

Vorig jaar juni werd afgetrapt met een ideeënavond voor Alkmaarders met groene vingers. Er kwamen allerlei suggesties op tafel: van geveltuintjes tot aan bloembakken of minituintjes rondom bomen. Hieruit zijn een aantal ideeën door de bewoners zelf verder uitgewerkt en uiteindelijk gerealiseerd, met ondersteuning vanuit het provinciale programma.

Na de fietstocht werden bij de Wijkboerderij Alkmaar de resultaten nabesproken en gevierd. Wethouder Robert te Beest reikte, in bijzijn van gedeputeerde Esther Rommel, informatiebordjes uit voor bij de groen gemaakte plekken. Te Beest: "Het is heel waardevol dat onze inwoners mee willen denken en zich ook daadwerkelijk inzetten om Alkmaar te vergroenen met goede initiatieven. Het komt ten goede aan de leefomgeving en draagt bovendien bij aan de biodiversiteit en de klimaatadaptatie. Met hun resultaat en opgedane ervaring kunnen zij ook andere bewoners inspireren."

Laura Polder: "Hoe je je buurt meekrijgt? Samen besluiten lijkt gemakkelijk maar het kost toch iets meer tijd dan verwacht want iedereen heeft andere wensen. Een goede tip: ga samen goed in gesprek, bekijk alle wensen, kijk goed naar het type buurt en de stoepindelingen. Wij wonen bijvoorbeeld tegenover een basisschool en hebben met het aanleggen en planten rekening gehouden met kindvriendelijke bloemen, plantjes en struiken."

Gedeputeerde Esther Rommel van Natuur & Landschap: "Ik wil jullie graag bedanken voor het belangrijke werk dat jullie leveren zodat de biodiversiteit weer toeneemt. Alle bee(s)tjes helpen en zeker in steden en dorpen ligt nog veel ruimte om meer te vergroenen. Deze projecten zijn een heel goed en fijn voorbeeld."

Wie ook een stukje Alkmaar groener en natuurlijker wil maken met steun van de gemeente, kan voor informatie terecht op alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2259x
https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/