Na bijna drie weken is maar weinig duidelijk over de gebeurtenissen op Paaszondag in de duinen ten noorden van Egmond, die leidden tot de dood van de Alkmaarder Peter Langenberg. De geruchtenstroom in het kustdorp houdt daardoor aan. Aan mediapartner NH Nieuws vertellen inwoners wat zij weten over de opgepakte verdachte dorpsgenoot.

Het is 17 april als rond 15:30 uur een lugubere vondst wordt gedaan in de Wimmenummerduinen. Voorbijgangers treffen er die Paaszondag het ontklede lichaam van de overleden Peter Langenberg aan, en slaan alarm. De politie maakt al snel bekend dat het om een misdrijf gaat en dat de vindplaats een 'mannenontmoetingsplek' zou zijn. Binnen een week wordt er een verdachte opgepakt: een 29-jarige man uit Egmond aan Zee.

Hij wordt verdacht van moord of doodslag en vanmiddag wordt duidelijk of er genoeg aanknopingspunten zijn om hem mogelijk nog maanden vast te houden. Ook al zit er dus iemand vast, veel weten we niet over hem omdat hij 'in alle beperkingen' zit. Vlak na de duinmoord zijn de inwoners vooral geschokt en terughoudend met reageren. Maar inmiddels gonst het van de geruchten, hoort mediapartner NH Nieuws bij bezoeken aan het kustdorp.

'We weten precies om wie het gaat', vertellen meerdere Egmonders, die niet met naam en toenaam willen worden genoemd. 'Het is die gozer die opviel omdat hij vroeger met een gele cabrio door het dorp reed.' Een ander vertelt: 'Hij had jaren een vriendinnetje hier in het dorp. Hij is in ieder geval geen geboren Egmonder, en volgens mij woonde hij bij zijn vader in huis.'

Zijn arrestatie op vrijdagavond 22 april blijft ook niet onopgemerkt. "Er kwam een arrestatieteam aan te pas, en het leek allemaal best lang te duren. Uiteindelijk is hij meegenomen en later ook een bestelbus en zijn auto. Er liepen mannen met witte pakken.' Dit gebeurde allemaal bij een woning aan de noordrand van het kustdorp.

Er leven daarnaast veel vragen over de precieze locatie waar Peter Langenberg zou zijn gevonden. De politie houdt het op drie kilometer ten noorden van Egmond aan Zee. 'Maar dan zit je bijna in Bergen aan Zee?', redeneert een inwoner. 'Waarom noemen ze het dan Egmond?'

Ook de 'ontmoetingsplek voor mannen' doet de wenkbrauwen fronsen: 'Zo'n plek is hier helemaal niet', beweren meerdere Egmonders. Maar toch lijkt de politie dit zeker te weten omdat 'dit naar voren komt in het onderzoek'. Wél is duidelijk dat het slachtoffer op mannen viel. Dat vertellen zijn collega's tegen het NHD. Peter Langenberg blijkt een geliefde gastheer te zijn bij restaurant & hotel Hof van Schoorl.

En ook wordt hij op handen gedragen door Eurovision Artists. Hij is de oprichter van deze vereniging - later stichting - die onder meer als vraagbaak dient voor alles rondom het songfestival en evenementen organiseert rond dat thema. "Peter was een echte enthousiaste sfeermaker", schrijven ze. "We verliezen in Peter iemand die altijd voor Eurovision Artists klaar stond. Onze gedachten gaan uit naar Peters moeder, verdere familie, vrienden en bekenden."

De politie laat weten dat het onderzoek naar de dood van Peter Langenberg nog altijd gaande is. Tweemaal deden zij een oproep bij Opsporing Verzocht in de hoop eigendommen van Langenberg te achterhalen. Zijn kleding, rugzak en kniebrace zijn nog altijd spoorloos.

Ook de vinders van de telefoon van het slachtoffer hebben zich nog niet gemeld. Het mobieltje werd bij boekhandel Dekker en Dekker in het dorp afgegeven als gevonden voorwerp. De aandacht op tv leverde zo'n twintig tips op. De herhaalde oproep een week later bleef zonder resultaat.
Pin It
Bekeken: 4544x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/