Overal in Nederland worden woensdag alle oorlogsslachtoffers herdacht die hebben gestreden voor vrijheid. Voor het eerst in twee jaar kan dit weer met de gebruikelijke ceremonies en toeschouwers. In Heiloo is van 19:00 tot 19:30 uur een oecumenische viering in de Ter Coulsterkerk in Heiloo. Na afloop start de stille tocht naar het monument 'De Man van Vught'. Daar zijn de veteranen, scouting Victorie, scouting Rurik, Harmonie Caecilia en de trompettist van Eensgezindheid aanwezig.

Na de kranslegging door het college en het blazen van het taptoesignaal wordt om precies 20:00 uur twee minuten stilte gehouden. Hierna wordt het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van Harmonie Caecilia en leggen veteranen bloemen bij het monument.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate houdt een toespraak en twee leerlingen van Kindcentrum Willibrord lezen een gedicht voor. Daarna is het moment om bloemen te leggen. Na afloop, rond 20:30 uur is er een concert in de Witte Kerk van zangeres en harpiste Ekaterina Levenal. Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

De herdenking in Alkmaar wordt vanaf 19:00 uur live uitgezonden door Streekstad Centraal. Dit is op televisie te volgen via Ziggo kanaal 42 en KPN kanaal 1504. Ook is het live te streamen bij Streekstad Centraal en mediapartner NH Nieuws.

Pin It
Bekeken: 1270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/