Burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo verraste dinsdag zeven inwoners met een koninklijke onderscheiding. Zij zijn allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De traditionele Lintjesregen vond plaats in de Witte Kerk.

De volgende inwoners mogen zich voortaan lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen:

Jan en Annie van den Idsert (77 en 81 jaar) kregen hun lintje vanwege hun langjarige inzet in het kerkelijk en verenigingsleven in Heiloo. Ook was de heer Van den Idsert decennialang actief als vrijwilliger binnen de vakbond CNV Onderwijs.

De 68-jarige Marieke Hoetjes zette zich in bij de bibliotheek als bestuurslid en was ze nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Uitmarkt Uit&Zo. Ook is ze actief vrijwilliger binnen de katholieke parochie, de Hartstichting en het Timmerdorp.

Jan Bras (71) organiseert zang- en dansbijeenkomsten voor dementerende mensen, zette zich 25 jaar in voor het kerkelijke leven in Heiloo en helpt mensen met het invullen van de belastingpapieren in de bibliotheek. Ook heeft hij zich 8 jaar lang ingezet als penningmeester voor Stichting Peuterspeelzalen Heiloo, en deed hij onder meer ontwikkelingswerk in Afrika.

Tiny Dijkstra (78) kreeg een lintje voor haar levenslange inzet als vrijwilliger op school, de katholieke kerk en momenteel bij de ViVa! Zorgroep.

Jan Brouwer (88) zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger bij de GGZ-NH. Momenteel is hij actief als koster bij de zondagvieringen. Ook was hij een belangrijke buddy voor een inmiddels overleden patiënt van de Willibrordus Stichting. Hij is ook actief voor de Dorcas Winkel. Tevens heeft hij meegewerkt aan een groot opvangproject voor vluchtelingen in Mexico.

Dirk Moot (82) is al 34 jaar actief en onmisbaar vrijwilliger bij Tennis & Padelclub Heiloo. Het is niet zijn eerste onderscheiding. In 1963 redde hij twee mensen uit een auto die door de gladheid in het Noordhollands Kanaal terecht was gekomen. Hij zag het gebeuren, bedacht zich geen moment en sprong het water in om het tweetal te redden. Zij kwamen met de schrik vrij. Voor deze heldendaad heeft hij destijds een onderscheiding ontvangen via de Koninklijke Maatschappij tot redding van drenkelingen.
Pin It
Bekeken: 1411x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/