Wanneer de derde kaasmarkt van het seizoen op de kalender verschijnt, weet iedere kaasdrager wat er aan zit te komen: de inspectie. De kaasvader zal dan direct na het luiden van de bel het uiterlijk en de kleding van de leden van het gilde controleren op netheid en juistheid.

En zo gebeurde het ook vrijdagochtend. Kaasvader Willem Borst ging langs de keurig in het gelid opgestelde kaasdragers langs om er zeker van te zijn dat ze 'een spierwit, smetteloos en gestreken pak' aanhadden, of daar een witte onderbroek onder aanwezig was (!) en of er witte sokken en zwart gepoetste schoenen werden gedragen.

Hoewel niet iedereen een voldoende kreeg voor het tenue vond de kaasvader het goed genoeg om, tot grote opluchting van de bezoekers, de kaasmarkt te laten beginnen.
Pin It
Bekeken: 2357x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/