De kersverse gemeente Dijk en Waard bestaat uit één stad, negen dorpen en zes buurtschappen, maar onzeker is of dat zo zal blijven. En die onzekerheid zal nog langer aanhouden. Een eventuele aansluiting van Sint Pancras en Koedijk bij Alkmaar zal nog zeker tot het vierde kwartaal van 2024 op zich laten wachten. Dat heeft het college van Dijk en Waard gezegd.

In februari 2021 stond de fusiegemeente op de agenda voor de Tweede Kamer. Doorgaans zijn herindelingsbesluiten hamerstukken, maar dat was in het geval van Dijk en Waard toch anders. Inwoners van Sint Pancras en Koedijk hebben laten weten liever aan te sluiten bij Alkmaar en daar kwam een motie uit; de motie Snoeren. De motie vroeg Dijk en Waard en provincie om na de herindeling nog eens te kijken naar de gemeentelijke indeling van Sint Pancras en Koedijk.

Op dit moment vallen de dorpen onder Dijk en Waard, maar dat zou dus over een paar jaar anders kunnen zijn. De evaluatie en verkenning van een eventuele grenscorrectie zal tussen januari en oktober 2024 worden uitgevoerd. Dan wordt ook bij inwoners van de twee dorpen de vraag gesteld waar ze bij willen horen. De gemeenteraad van Dijk en Waard zal uiteindelijk moeten beslissen of er een grenscorrectie moet plaatsvinden. Tot dusver is de meerderheid van de politieke partijen altijd voorstander geweest van een ongedeelde fusie.
Pin It
Bekeken: 3479x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/