De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen moeten worden herteld. Dat heeft het centraal stembureau in Bergen besloten na een bezwaar van de PvdA in Bergen. De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt daardoor pas dinsdag bekend.

Het bezwaar was door de PvdA ingediend omdat de PvdA met maar enkele stemmen net buiten de boot viel voor een restzetel. Er vielen vijf restzetels te verdelen De restzetels worden toegewezen aan de lijsten die met een restzetel erbij het grootste gemiddelde aantal stemmen per zetel hebben. De restzetels gingen naar Kies Lokaal, D66, GroenLinks, VVD en Partij Ons Dorp. De PvdA kwam net 14 stemmen tekort ten opzichte van de VVD, die de laatste restzetel kreeg toebedeeld.

Het centraal stemburo besloot het verzoek van de PvdA om een hertelling te honoreren om de "integriteit van het verkiezingsproces en de juistheid van de uitkomst te garanderen" zo meldde burgemeester Voskuil tijdens de zitting van het centraal stembureau.

Er zijn in totaal 15490 stemmen uitgebracht. De kiesdeler voor de 21 zetels bedraagt 737 stemmen voor een volle raadszetel. Michel Heusy en Henk Borst van Partij Ons Dorp waren de enige twee kandidaten die met voorkeurstemmen hoger geplaatste kandidaten voorbij streefden en in de gemeenteraad zijn gekozen.


Pin It
Bekeken: 1925x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/