Er hoeft dit jaar toch niet betaald te worden voor een parkeervergunning in het stadshart van Heerhugowaard. De gemeenteraad wil dat het college eerst met een integraal parkeerbeleid komt.

Zoals gebruikelijk mogen bewoners, ondernemers en instellingen in het stadshart ook dit jaar hun gratis vergunning voor 1 april op de deurmat verwachten. Dat bepaalde de gemeenteraad van Dijk en Waard in de raadsvergadering van dinsdag. De raad wil via een participatietraject een parkeerbeleid laten opstellen. Hierin wordt meegenomen of de vergunningen en ontheffingen in de toekomst gratis kunnen blijven. Daarnaast wil de raad ook kijken hoe de parkeerdruk in andere delen van de gemeente verminderd of opgelost kan worden. Met het besluit komt de raad bewoners van het stadshart tegemoet. Het is voor de buurtbewoners een doorn in het oog; 55 euro betalen om in hun eigen buurt te mogen parkeren. "Tien jaar geleden is de gratis parkeervergunning toegevoegd, omdat er parkeeroverlast was. Nu dat is verholpen zie ik helemaal geen reden om een tarief in te stellen", vertelde bewoner Mark Ligthart eerder. Ligthart startte een petitie voor bewoners van de Coryluslaan en Bremlaan en haalde ongeveer honderd handtekeningen op. Ligthart: "Ik weet niet goed hoe dit gaat aflopen, maar de gemeente weet nu wel hoe bewoners erover denken." Ook Camiel van Dorsselaer startte een petitie. Ruim zeshonderd personen ondertekenden zijn petitie en eisen daarmee een gratis parkeervergunning. "Voor nu ben ik blij, maar het is afwachten wat het volgend jaar wordt. En natuurlijk ook of de participatie daadwerkelijk wordt opgezocht door de gemeente. "

Tijdens de Discussietafel van 1 maart stuitte het plan al op flinke kritiek van niet alleen acht insprekers, maar ook raadsleden. "Ik ben blij dat politiek leeft. We gaan met elkaar in gesprek en zoeken naar de mogelijkheden", vertelt verantwoordelijk wethouder Nils Langedijk aan Dijk en Waard Centraal. "Wij als college zijn blij met de steun die we krijgen om tot een integraal parkeerbeleid te komen en daar verschillende afwegingen in te kunnen maken." Naar verwachting zal voor de zomer een discussie in de raad komen over een plan van aanpak rondom het parkeerbeleid.
Pin It
Bekeken: 2948x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/