Het blijkt een ware puinhoop te zijn geweest op de zorgboerderij in Grootschermer, waar eerder dit jaar zes dode Schotse Hooglanders werden gevonden. Op de boerderij blijkt nog veel meer mis te zijn geweest, stelt de gemeente Alkmaar na onderzoek. De zorgboerderij blijkt niet alleen slecht voor haar dieren te hebben gezorgd, maar ook stelselmatig milieuregels te hebben overtreden. Bovendien staan (of stonden) er illegale bouwwerken en containers op het terrein.

Op het erf van de Lambertushoeve werden half januari zes dode Schotse hooglanders gevonden. Tien andere Schotse hooglanders waren nog wel in leven, maar drie ervan waren er zo slecht aan toe dat ze een spuitje kregen. De rest werd in beslag genomen. Nog geen twee weken later werden bij een nieuwe controle ook lama's, paarden en pony's en hangbuikzwijntjes in beslag genomen, opnieuw omdat er slecht voor gezorgd werd. Bovendien constateerden controleurs meerdere milieuovertredingen. Er bleken asbest en andere gevaarlijke stoffen op het terrein aanwezig.

De zorgboerderij ving eerder kinderen van een zorginstelling op voor dagbesteding. Op het moment van de controles had de zorginstelling de banden al verbroken en waren er geen kinderen op de boerderij aanwezig. Een ander kind dat nog wel op de zorgboerderij werd opgevangen, gaat daar inmiddels niet meer heen.

De gemeente en de politie laten mediapartner NH Nieuws weten een vinger aan de pols te houden. Als er signalen zijn dat er weer kinderen worden opgevangen, wordt de Inspectie Jeugd en Gezin weer ingeschakeld. De gemeente probeert de eigenaar van de zorgboerderij met dwangsommen zover te krijgen om zijn boerderij op orde te brengen.
Pin It
Bekeken: 5180x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/