Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA) en Ronduit bouwen samen aan uitbreiding en modernisering van de Fontein tot een volwaardig kindcentrum. In de basisschool aan de Heilooërdijk zit al peuteropvang, maar daar komen nog een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang bij voor kinderen uit Overdie en Kooimeer. Om hun samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden ze midden in de verbouwing een overeenkomst.

De overeenkomst luidt de vorming van een gedeelde visie onder andere wat betreft scholing, pedagogische aanpak en sturing van de sociaal emotionele ontwikkeling, zodat er een gestroomlijnde ontwikkel- en leerlijn ontstaat.

“Voor ons is juist de verbinding ontzettend belangrijk", zegt Michelle van Nieuwenhoven, operationeel directeur Kiddies en SKOA. "Met elkaar zorgen voor de ontwikkeling van de kinderen én jezelf. Het geeft ons de kans om met nog meer aandacht te kijken naar elkaar en de kinderen. Er gebeurt zoveel moois onder je neus, als je maar met aandacht kijkt.”

Naast een breed aanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar kent het kindcentrum straks een aantal focuspunten. Ronald de Groot, directeur obs de Fontein: “Er zal veel aandacht zijn voor (creatieve) taalontwikkeling, omdat een goede taalbeheersing een belangrijke voorwaarde is voor school- en maatschappelijk succes. Tevens wordt veel aandacht geschonken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. We willen dat het voor iedereen een inhoudelijk rijke, veilige en vertrouwde omgeving is.”

De inschrijving is inmiddels geopend. Het kindcentrum heeft straks ruimte voor zestien nieuwe kinderen zowel in de dagopvang als de peuteropvang, en er zijn 24 BSO-plekken en onderwijsgroepen 8. Meer op skoa.nl/vestigingen of fontein-alkmaar.nl
Pin It
Bekeken: 3105x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/