Niemand zal zijn ontgaan dat Russische troepen Oekraïne zijn binnengevallen en proberen te veroveren. Naar schatting zijn inmiddels een half miljoen inwoners  het land uit gevlucht en de EU verwacht dat het er enkele miljoenen worden. Het COA deed maandagochtend  een oproep aan gemeenten om meer opvangplekken te bieden. De Alkmaarse fracties van de ChristenUnie en GroenLinks roepen het college van B&W om hier snel gehoor aan te geven, bijvoorbeeld door openstelling van het oude AZC Robonsbosweg.

Daarnaast vragen CU en GL Alkmaar hoe het zit met banden met Russische gasbedrijven. Grofweg tweederde van alle waterschappen, waaronder die van Noord-Holland Noord, blijkt een contract te hebben met het Russische staatsbedrijf Gazprom. Ook vele gemeenten hebben een contract, maar het is niet duidelijk of Alkmaar daaronder valt. Bovendien zou Gazprom de belangrijkste partner van TAQA bij de gasopslag Bergermeer. Het bedrijf zou er 2 miljard m3 van haar gas in de grond hebben zitten. TAQA sponsort en financiert verschillende initiatieven en instellingen in Alkmaar.

CU en GL willen graag dat de gemeente alle banden met het Russische staatsbedrijf, direct én indirect, verbreekt.
Pin It
Bekeken: 3595x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/