De burgemeester van Alkmaar heeft zaterdag het centrum, de Spoorbuurt en het station aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege een mogelijke dreiging voor hooligans uit regio Rotterdam. Het houdt in dat de politie preventief mag fouilleren. Deze aanwijzing geldt zaterdagavond vanaf 18:00 uur tot zondagochtend 4:00 uur.

De gemeente benadrukt dat de wijken 'uit voorzorg' worden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. "Aanleiding zijn zorgen om ordeverstoringen, mede door het incident van 19 februari aan het Scharlo." De gemeente doelt hiermee op de aanval van 40 hooligans een week geleden op café De Overkant.

De aanval werd vermoedelijk gedaan door supporters die tot de harde kern van Feyenoord horen. Zondag speelt AZ in Alkmaar tegen Feyenoord. Uit politie-informatie zou blijken dat 'op zaterdagavond 26 februari 2022 een groep van in ieder geval 40 harde kern supporters van Feyenoord naar (het centrum van) Alkmaar zal komen'.

Het risico bestaat dat de voetbalsupporters gebruik maken van zwaar vuurwerk en dat levert 'een groot gevaar' op voor de openbare orde en veiligheid. "De gemeente hecht er belang aan dat een drukke horeca-avond in de binnenstad op een goede manier kan verlopen en wil zo het risico op ongeregeldheden beperken."

Mensen die zich in de nacht van zaterdag op zondag rond het station of in het centrum van Alkmaar bevinden, moeten er dus rekening mee houden dat ze door de politie gefouilleerd kunnen worden.
Pin It
Bekeken: 5850x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/