VVD Alkmaar is benaderd door de buurtcommissie Baanstraat, Parkstraat, Touwslagerssteeg en Kennemerpark over de verkeerssituatie in hun buurt. Deze ervaart de commissie als onveilig. De VVD-fractie stelt schriftelijke vragen aan het college om de situatie aan te pakken.

Klanten van coffeeshop Stepping Out op het Ritsevoort gebruiken volgens buurtbewoners de Baanstraat als parkeer- en wachtplek. Om daar te kunnen komen rijden ze tegen het verkeer in via het Kennemerpark, dikwijls te hard. "Aangezien de Baanstraat afgesloten is aan de Oudegracht-zijde gaan deze klanten, vaak hun jointje al in de auto rokend, keren of achteruit rijden, en er met hoge snelheid vandoor, via de zeer smalle Parkstraat. Daar wordt veel blikschade gereden en wordt er wekelijks ook veel schade aan de smalle voortuinen daar aangericht", aldus VVDfractieleden John van der Rhee en Willem Peters.

Stepping Out eigenaar Sander Hewitt begrijpt de irritatie: "We doen al jaren onze best om de overlast in te perken en hebben een plakkaat hangen waarmee we onze klanten vragen geen overlast te veroorzaken. Sterker nog, als we het weten en iemand er op aanspreken zonder resultaat, ontzeggen we die persoon de toegang." Hij heeft ook een suggestie voor een mogelijke oplossing. "We hebben een prima relatie met de gemeente. de politie en met handhaving, maar ze zouden er eigenlijk eens iemand een week moeten neerzetten om te bekeuren. Ik denk dat het dan snel is afgelopen. We vinden het super vervelend maar onze middelen zijn beperkt."

Maar naast de illegaal parkerende en spookrijdende klanten van de coffeeshop zijn er ook nog leveranciers die de binnenstad niet in mogen en de bestelbus of vrachtwagen daarom aan of zelfs in het groen van het Kennemerpark parkeren. De Alkmaarse VVD fractie is daarom zelf gaan kijken en sprak bewoners, die bovendien spraken van door de Touwslagerssteeg scheurende scooters  en lukraak neergezette fietsen. Kortom het zit de bewoners hoog.

Raadsleden John van der Rhee en Willem Peters hebben het college gevraagd of het bereid is om op korte termijn in gesprek te gaan met de buurtbewoners en maatregelen te treffen.

De suggesties van de VVD fractie: - Remmende maatregelen op de inrit van de Baanstraat
- Fietssluis aan de Baanstraat-zijde van de Touwslagerssteeg
- Fietssluis op het troittoir vanaf het Ritsevoort naar het Kennemerpark
- Betonnen paaltjes ipv 'drakentanden' op het Kennemerpark.
- Verkeersremmende maatregelen bij toegang tot de Parkstraat

Pin It
Bekeken: 4173x
https://ee.itk.ac.id/data/