Een landelijke oproep van Staatsbosbeheer om het bos na storm Eunice zoveel mogelijk te mijden, geldt niet voor de Schoorlse Duinen. De schade aan de Schoorlse Duinen valt namelijk erg mee. Dat meldt boswachter Patricia van Lieshout nadat de schade in het Schoorlse natuurreservaat in kaart is gebracht. "Er zijn weinig bomen omgewaaid in de Schoorlse Duinen. Ik denk dat de bomen hier wel wat wind gewend zijn. Ze zijn stevig geworteld".

Dit weekend riep Staatsbosbeheer in een landelijke oproep op om de bossen te mijden, omdat de kans op takbreuken nog erg groot is, nu het nog steeds hard waait. In 'open' natuurgebieden zoals de duinen, polders, uiterwaarden en heide zijn bezoekers nog even welkom als voor de storm.

Staatsbosbeheer maakte in de landelijke oproep al duidelijk dat de gevolgen van de storm in elk natuurgebied anders zijn. In de Schoorlse Duinen zijn weinig bomen omgewaaid. Ook zijn de boswachters in Schoorl weinig gevaarlijke situaties tegengekomen, zoals half omgewaaide en hangende bomen en takbreuken. Dat zijn afgebroken takken die nog in de boom hangen en bij het kleinste zuchtje wind naar beneden komen.

Volgens boswachter Patricia van Lieshout kunnen bezoekers gewoon naar de Schoorlse Duinen: "Momenteel geldt een code geel van het KNMI. Daarmee worden mensen opgeroepen om waakzaam te zijn als ze naar buiten gaan. Dat geldt ook voor bezoeken aan de Schoorlse Duinen. Maar er is geen reden om mensen nu op te roepen om weg te blijven uit de Schoorlse Duinen. Het is niet onveilig." (foto: Staatsbosbeheer)

Pin It
Bekeken: 1635x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/