De plannen om vrachtwagens te weren op de Laat-West in de Alkmaarse binnenstad worden niet aangepast. Een motie van Leefbaar Alkmaar, die werd gesteund door SPA en OPA, kreeg donderdagavond onvoldoende steun van andere partijen in de Alkmaarse gemeenteraad. Een meerderheid steunt het college, dat na de herinrichting van de Laat-west de vrachtwagens geen laad- en lostijd meer wil bieden in dit deel van de binnenstad. De tegenstanders van de verandering vrezen voor overlast voor bewoners en ondernemers door de nieuwe manier van bevoorrading: "Het wordt een grote bende," waarschuwde Maya Bolte als indiener van de motie.

Leefbaar Alkmaar kreeg echter ook geen steun voor een aangepast plan van de insprekers die zich aan het begin van de raadsvergadering lieten horen. Wim de Ruiter, centrummanager van ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk en Michel Mol die namens de meeste ondernemers sprak, waarschuwden juist voor de gevaren van het voorstel van Leefbaar Alkmaar. Als verder uitstel tot afstel zou leiden, kan dat voor sommige ondernemers ’de genadeklap’ betekenen, zo stelden zij.

Het pleidooi van Maya Bolte landde mede daardoor niet op vruchtbare bodem. Volgens de motie was de participatie niet goed verlopen en hadden weinig bewoners en ondernemers in dit deel van de binnenstad meegedacht bij het maken van de plannen. De meeste raadsleden vonden dat de inbreng vanuit de omgeving wel naar behoren was verlopen.

Voor de meeste partijen is de bevoorrading van de winkels door grote vrachtwagens, 's ochtends tot 11:00 uur en 's middags weer vanaf 17:00 uur, een doorn in het oog. Zolang die worden toegelaten in het winkelgebied, blijkt er amper over alternatieve vormen van bevoorrading te worden nagedacht. De heersende mening in de Alkmaarse politiek is daarom dat de herinrichting van de Laat-west hopelijk de eerste stap is om de grote vrachtwagens uit de binnenstad te verbannen. Als leveranciers van winkels met grote vrachtwagens willen blijven komen naar de Alkmaarse binnenstad, zullen ze straks langere afstanden moeten afleggen met een palletwagen of steekkarretjes.

Pin It
Bekeken: 4402x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/