De eerste helft van het rugbyseizoen 2021-2022 kan eindelijk afgewerkt worden. Afgelopen weekend speelden de Alkmaarse rugbymannen hun voorlaatste wedstrijd tegen Rugby Club Den Helder. De Alkmaarders stonden op de zesde plaats in de 3e Klasse Noord, net boven de scheidslijn tussen de promotie- en de degradatiepoule. Dankzij een 38-26 overwinning kan Alkmaar niet meer uit de bovenste helft zakken.

Makkelijk ging het niet. Alkmaar startte flitsend met de stevige wind in de rug, maar Den Helder opende de score met een try uit een strafschop 5 meter voor de goallijn: 0 - 5. Ook de conversie slaagde, de bonustrap tussen de palen voor extra 2 punten. Vijf minuten later trok Alkmaar de stand gelijk omdat Sven van Winsum hetzelfde kunstje flikte en teamcaptain Kristian Boogert verzilverde de conversie. Kort voor de rust brak Dylan Harding door en scoorde, waarna Boogert de ruststand met een rake trap op 14-7 zette.

In de tweede helft had Alkmaar het windnadeel. Na bijna 10 minuten was het Den Helder die na een strafschop op 5 meter voor de goallijn gelijk maakte. Maar dat duurde niet lang. Captain Boogert brak zelf door en maakte na sprintje naar de achterlijn een geconverteerde try (21-14).

Daarna stal Maël Kramer de show met drie Alkmaarse try's. De eerste maakte hij na een doorbraak en een lange sprint, al ging de conversie wel mis. Twee minuten later scoorde hij opnieuw een try, die wel werd geconverteerd (33-14). Een moment van onoplettend afgestraft (33-21), maar wakker geschrokken was het Maël die nogmaals de bal achter de goallijn drukte (38-21). De laatste score was voor Den Helder. De eindstand werd 38-26.