Provincie Noord-Holland verleent de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard ieder 100.000 euro subsidie voor maatregelen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. In totaal krijgen acht gemeenten 900.000 euro uit de subsidiepot.

In Alkmaar is de subsidie voor de herinrichting van de Laat-West. Het geld is voor bomen, planten, fonteinen en een ondergrond die regenwater beter door laat. De maatregelen maken de winkelstraat niet alleen meer klimaatbestendig maar ook prettiger om in te verblijven als het regent of juist heet is.

Gemeente Dijk en Waard en het Hoogheemraadschap werken aan een nieuwe noordoost-zuidwest waterverbinding door Heerhugowaard met een nieuw gemaal op bedrijventerrein De Zandhorst. De verbinding is met name van belang is voor watermanagement in het Stationsgebied. De Westertocht langs het spoor zal doorbroken worden wanneer de tunnel onder het spoor wordt aangelegd.

Vorig jaar werd voor het eerst subsidie verleend uit de regeling voor klimaatadaptatie en volgend jaar is er ook weer geld beschikbaar.
Pin It
Bekeken: 2423x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/