De weigering van de fractie van Forum voor Democratie om voor en na de vergadering van de gemeenteraad van Dijk en Waard een mondkapje te dragen, leidde dinsdagavond op het laatste moment tot het besluit om digitaal te vergaderen en niet bij elkaar te komen in De Binding in Zuid-Scharwoude. Dat terwijl alles klaar stond en besteld was.

Bosscher is fractievoorzitter bij Forum voor Democratie in Dijk en Waard. "Wij dragen uiteraard geen mondkapjes. Wij geloven dat mondkapjes staan voor schijnveiligheid. Onderzoek heeft al uitgewezen dat mondkapjes helemaal niet werken. We moeten vooral bang zijn voor het virus, maar het is pertinent onwaar dat het virus zo gevaarlijk is. En wij willen geen leugen in stand houden". Volgens Bosscher heeft ze voor en na eerdere raadsvergaderingen in het stadhuis van Heerhugowaard ook geen mondkapje gedragen.

Na de ontvangst van een raadsinformatiebrief heeft Bosscher dinsdagmiddag  naar eigen zeggen een mailtje gestuurd naar de griffie, waarin ze duidelijk maakte dat ze zich niet zou houden aan de regel om een mondkapje te dragen in De Binding. Daarna heeft ze wel veel drukte bemerkt in de app-groepen van de raadsleden. Er zou een fysieke spoedvergadering worden gehouden van het presidium, maar die heeft ze niet bijgewoond.  Daarna werd een bericht rondgestuurd dat de bijeenkomst in De Binding was afgeblazen, maar dat de raadsvergadering alsnog digitaal zou worden gehouden. "Ik heb zelf geen enkele reactie gehad op mijn mailtje," stelt ze.

Volgens Bosscher wordt er gemeten met twee maten. Tijdens het slotdebat in Cool heeft ze nooit een mondkapje gedragen en deed niemand daar moeilijk over. Ook de eerdere raadsvergaderingen in het stadhuis gingen gewoon door terwijl ze ook daar een mondkapje weigerde te dragen. "Als andere mensen denken dat ze daardoor veilig zijn, mogen ze van mij een mondkapje opdoen. Maar die mensen moeten mij niet willen dwingen om hetzelfde te doen." Ze wijst op een artikel in het reglement dat stelt dat de mondkapjesverplichting niet geldt tijdens raadsvergaderingen zonder publiek in de zaal. De raadsvergadering in De Binding was zonder publiek.

Met haar verzet tegen de mondkapjes wil ze tegelijk mensen oproepen om zelf na te denken: "Mensen moeten zelf hun verstand gebruiken en eigen onderzoek doen, voordat ze zich bij allerlei regeltjes neerleggen". Het presidium van de gemeenteraad, met daarin de fractievoorzitters van alle fracties, komt nu aanstaande maandag bijeen om te bepalen of volgende vergaderingen met het FvD in hun midden fysiek kunnen plaatsvinden of voor de duur van de pandemie digitaal moeten worden gehouden.
Pin It
Bekeken: 3056x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/