Raadslid Jan van der Starre is uit de fractie van Senioren Dijk en Waard gestapt en gaat als eenmansfractie verder. Hij gaat verder onder de vlag van Authentiek Dijk en Waard van zijn broer André, die zelf te weinig stemmen haalde voor een raadszetel. Senioren Dijk en Waard spreekt van een slinkse zetelrover. Van der Starre wil zelf geen toelichting geven op zijn keuze "nu anderen met modder aan het gooien zijn".

Bij de herindelingsverkiezing in de nieuwe gemeente Dijk en Waard kwam Senioren Dijk en Waard met vier zetels in de gemeenteraad. De 72-jarige campagneleider Jan van der Starre van de seniorenpartij dreigde net buiten de boot te vallen doordat lijstduwer Gijs Dirkmaat met voorkeursstemmen werd gekozen. Dirkmaat nam de zetel niet in, zodat Jan van der Starre alsnog de vierde zetel van Senioren Dijk en Waard kon innemen.

Daamee werd Jan van der Starre beloond voor zijn inzet als campagneleider. Volgens fractievoorzitter Joke van Ruitenbeek is er de afgelopen drie weken niets voorgevallen waardoor er een breuk tussen Van der Starre en de fractie kon zijn ontstaan. Jan van der Starre denkt daar anders over, en laat weten dat ook een mail aan zijn broer André er mee te maken heeft. Wat daar dan in heeft gestaan, wilde hij niet zeggen.

Vorige week woensdag heeft Van der Starre zijn vertrek aangekondigd uit de fractie, en liet weten de raadszetel voor zichzelf te houden. "Er gebeuren dingen in de partij waar ik me echt niet meer mee kon vereenzelvigen, er is bij mij iets geknapt. Ik heb de partij ooit opgericht en er de afgelopen jaren ziel en zaligheid ingestopt. Maar de emmer is vol gedruppeld en overstroomd", zo laat hij desgevraagd weten. Maar ook hier wil hij niet dieper op in gaan.

Donderdag introduceerde hij zichzelf als raadslid voor Authentiek Dijk en Waard, de partij van zijn broer, die te weinig stemmen haalde voor een eigen zetel. Broer André was die partij gestart nadat hij een onverkiesbare 11e plek kreeg bij Senioren Dijk en Waard. Op de website van Senioren Dijk en Waard valt nu te lezen: 'Recentelijk werd duidelijk dat Jan van der Starre achter de schermen de campagne voerde voor zijn broer, terwijl hij tegelijkertijd officieel campagneleider voor de Senioren was'. Bovendien liet André van der Starre volgens dit bericht na de verkiezingsavond weten 'dat zijn deelname aan de verkiezingen voornamelijk gemotiveerd was om de Senioren dwars te zitten…'

De partij is slecht te spreken over het verlies van een raadszetel en de manier waarop dit gegaan: "Maar aan de andere kant overheerst het gevoel van opluchting nu de rotte appels uit de partij zijn. De partij slaat deze zwarte bladzijde om en gaat nu met louter positief ingestelde mensen verder om inhoud te geven aan hun raadswerk", zo staat in de partijverklaring.

Het verlies van een raadszetel heeft geen gevolgen voor de nieuwe coalitie die de gemeente Dijk en Waard nu bestuurt. Die kon rekenen op de steun van 22 raadsleden, en met het verlies van een raadszetel is er nog steeds een comfortabele meerderheid van 21 van de 37 raadszetels.
Pin It
Bekeken: 2603x
https://ee.itk.ac.id/data/