Liander meldt veertien nieuwe gebieden met capaciteitsgebrek op het elektriciteitsnet en twee daarvan bevinden zich in regio Alkmaar. In Heerhugowaard De Noord is voorlopig geen nieuwe aansluiting meer te krijgen voor afname, in Alkmaar-Noord is ook aflevering van eigen opgewekte stroom niet meer mogelijk.

De netwerkbeheerder merkt daarbij wel op dat er mogelijk plekken in deze roodgekleurde gebieden zijn met nog wat capaciteit, maar bij de echte knelpunten is zelfs het afstemmen van vraag en aanbod van stroom geen oplossing meer.

Het nieuws volgt op de hielen van de melding van Liander dat het in het afgelopen jaar 126.449 nieuwe installaties met zonnepanelen verwelkomde. Dat is een groei met 26 procent, goed voor 33 procent meer opwek- en transportvermogen. Ten opzichte van 2020 is de hoeveelheid opgewekte stroom 10 procent sneller gestegen.

Maar dat levert in meer en meer gebieden problemen op het stroomafgifte door klanten. In de wijde regio is dat met name in gemeente Hollands Kroon een probleem. Liander heeft het kabinet inmiddels voor de tweede keer opgeroepen om de salderingsregeling voor zonnepanelen af te bouwen, en daarvoor in de plaats subsidie voor privéaccu's te bieden. Die zijn nu nog erg duur. De tweede keer kwam de oproep vanuit de hele brancheorganisatie Energy Storage NL en werd een subsidiepercentage van 30 procent voorgesteld.
Pin It
Bekeken: 3215x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/