Een maand terug werd gemeente Alkmaar geïnformeerd over plannen van het COA om 'op korte termijn' te starten met het gereedmaken van het voormalige AZC aan de Robonsbosweg voor de opvang van asielzoekers, maar tot nu toe is er nog geen concrete actie ondernomen. Dat blijkt uit een raadsmemo van van het college van B&W.

Het college en de raad van Alkmaar hebben duidelijk laten merken geen zin te hebben in extra asielzoekers of statushouders, en inmiddels is ook duidelijk dat het kabinet gemeenten hiertoe niet kan dwingen.

Ook wordt de Alkmaarse raad geïnformeerd over een brief die de asielminister stuurde aan burgemeester Anja Schouten, waarin hij haar bedankte voor de versnelde realisatie van opvangplekken in De Vluchthoef aan de Picassolaan. Eind 2021 heeft de gemeente 85 statushouders opgenomen, waardoor de achterstand op de taakstelling werd teruggebracht tot 42. De taakstelling voor de eerste helft van 2022 is huisvesting van 62 statushouders, wat het totaal dus op 104 brengt. In totaal is er in De Vluchthoef plek voor 280 statushouders.
Pin It
Bekeken: 1842x
https://ee.itk.ac.id/data/