Afgelopen voorjaar riepen de wethouders Nils Langedijk en Annette Groot inwoners van Langedijk en Heerhugowaard op om 'Zapper' te worden, oftewel vrijwillige zwerfafvalopraper. Iedereen kon een gratis grijper krijgen om mee door de buurt te gaan. De respons overtrof de stoutste verwachtingen; er zijn inmiddels meer dan 1.000 inwoners die soms of regelmatig zappen. Gemeente Dijk en Waard is erg trots op hen.

En al die zappers maken verschil. Jaarlijks wordt in het land zwerfafval gemonitord: waar het ligt, hoeveel en van welk soort. Heerhugowaard scoorde op de 'zwerfafvalindex' in 2021 aanzienlijk beter dan het jaar en zit nu op het landelijk gemiddelde van een 8,1.  Langedijk wordt beloond met een 8,5, iets boven het gemiddelde van 8,3 voor kleinere gemeenten.

Wie meer over het Zappen wil weten of mee wil doen aan opschoonacties kunnen kijken op de Facebookpagina ‘Ik ben zapper’. (foto: Supschool Cup of Sup)
Pin It
Bekeken: 1658x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/