Mike de B. (20) is schuldig verklaard aan het medeplegen van de ramkraak op 23 juni in zijn woonplaats Obdam. Hij krijgt twaalf maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk met bijzondere voorwaarden, minus zijn voorarrest. Hij zit al vast sinds zijn aanhouding. De ramkraak werd gepleegd met een bestelbus die was gestolen bij hotel-restaurant De Gouden Karper in Ursem. De B. is vrijgesproken van deze diefstal.

Op 23 juni werd om 03:23 uur een Fiat Ducato met Duits kenteken gestolen bij De Gouden Karper in Ursem. Hierin zaten diverse gereedschapskoffers. Uit data van de boordcomputer blijkt verder dat de bus van 03:34 tot 03:50 uur bij het toenmalige woonadres van De B. heeft stilgestaan. Daarna is een retour rit gemaakt naar de locatie van de ramkraak, waaruit het bedrijf nog een aantal kisten met gereedschap werden gestolen. Na terugkomst werd de bestelbus niet ver van De B.'s toenmalige woonadres is gedumpt en later aangetroffen.

De Obdammer ontkende zijn betrokkenheid. Hij beweerde dat iemand hem via Snapchat om hulp had gevraagd bij het tijdelijk opslaan van spullen. Die zou met een tweede persoon twee keer bij hem langs gegaan zijn en hij zou niet hebben geweten dat de spullen gestolen waren.

Camerabeelden van een omwonende, samen met een rammelende verklaring, bewijzen volgens de rechter het tegendeel. Een persoon rende vanaf de Fiat naar de het woonadres van De B. en ging snel naar binnen, voordat de bestuurder achterom naar de schuur reed. Uit niets blijkt dat iemand de voordeur voor deze persoon opendeed. De rechter stelt dat de rennende persoon De B. was en dus betrokken was zelf 'de tweede' persoon was.

Wie de medepleger is wilde De B. niet loslaten.
Pin It
Bekeken: 2066x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/