Een nieuwe gemeente en dus een nieuwe burgemeester. Peter Rehwinkel begon maandag officieel in Dijk en Waard en zal doorgaan tot er een burgemeester is benoemd door de kroon. In een video stelt hij zich kort voor, verwelkomt hij inwoners in de nieuwe gemeente en vertelt over de globale doelen van het gemeentebestuur.

"Beste Dijk en Waarders, wat een eer en een plezier dat ik u als eerste burgemeester van Dijk en Waard mag toespreken. Een kakelverse gemeente die is ontstaan uit uw voormalige gemeenten Langedijk en Heerhugowaard", opent Rehwinkel. "Ik heet u ook namens het college en de gemeenteraad welkom in de gemeente Dijk en Waard."

"Alles wordt anders en toch blijft veel hetzelfde", vervolgt Rehwinkel. Hij stelt gerust dat er in het dagelijks leven nauwelijks iets zal veranderen. "Binnen uw gemeente krijgt u wel meer mogelijkheden. We willen met u samen werken om uw ideeën om aan uw eigen dorp of wijk waarde toe te voegen. Maar we kijken ook breder dan dat. Wij willen Dijk en Waard tot een gemeente maken waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Een gemeente ook, die in de regio niet over het hoofd gezien kan worden, en waar andere gemeenten en partners graag mee samenwerken. Een gemeente die onderscheidend is, innovatief en duurzaam."

"Het leukste aan het burgemeesterschap vind ik het onder de mensen zijn", zegt Rehwinkel, die al (waarnemend) burgemeester was in Naarden, Groningen, Zaltbommel en tot recent in buurgemeente Bergen. "Het is ook mijn voornemen om dat voluit te doen zodra dat weer kan. Voor nu is de realiteit dat we belemmerd worden door de coronamaatregelen. Die maatregelen vallen niet alleen mij zwaar, maar zéker ook velen van u". De burgemeester stipt aan hoe iedereen op zijn of haar manier in hun dagelijks leven wordt beperkt. "Weet dat u gezien wordt."

"Waar ik kan zal ik als burgemeester, en met mij het college, er voor u zijn. Maar we doen dat niet alleen. We hebben ook úw inzet nodig. Samen maken we een mooi en gezond Dijk en Waard", belooft Rehwinkel. "Zo, en dan nu aan de slag. Er is werk te doen. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel. Voor nu wens ik het allerbeste voor het nieuwe jaar. Veel geluk, blijf gezond en hou elkaar vast in deze onzekere tijd."
Pin It
Bekeken: 2333x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/