Donderdagavond was de bedoeling om de digitale vergaderingen van zowel de Algemene raadscommissie als de raadsvergadering achter elkaar te laten plaatsvinden. Vanwege de uitgebreide agenda van de commissie, is besloten om de raad naar dinsdag te verplaatsen.

Het idee om een commissievergadering en een raadsvergadering achter elkaar te houden, is nog maar net nieuw en komt voort uit een nieuwe manier van debatteren en besluitvorming waarmee de gemeenteraad wil gaan werken. In november zou hiermee worden begonnen. Maar toen liep de Algemene Raadscommissie erg uit en kon de raadsvergadering pas na 22:45 uur beginnen. Uiteindelijk werd die vergadering ook verplaatst naar de volgende dinsdag, omdat het de ambtelijke organisatie niet lukte om de uitzending van de raadsvergadering op de website mogelijk te maken. Een raadsvergadering mag alleen maar worden gehouden als deze door de bevolking kan worden gevolgd.

Sommige ingewijden plaatsen al vraagtekens bij de houdbaarheid van de wens om commissie en raad op dezelfde avond te houden. Er is ook kritiek dat verschillende commissies op hetzelfde moment worden gehouden, waardoor verslaggevers en inwoners die de lokale politiek volgen een keuze moeten maken of de ene commissievergadering wordt gevolgd of de andere.

De Algemene Raadscommissie begint donderdagavond om 19:30 uur. Alle vergaderingen moeten live te volgen zijn via raadbergen-nh.nl.
Pin It
Bekeken: 2358x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/