Na tweeënhalf jaar moet Rutger H. (30) zich donderdag voor de rechter in Alkmaar verantwoorden voor het vermeend roekeloos rijden, waardoor hij de 15-jarige Ilayda zou hebben doodgereden bij de oversteekplaats aan de Westtangent in Heerhugowaard. Mediapartner NH Nieuws is erbij om te horen wat er precies die avond gebeurde en welke straf het openbaar ministerie  eist tegen de verdachte in de Porsche Cayenne?

Het tragische ongeluk gebeurde op 19 juni 2019: laat op de avond schepte een auto het op haar fiets overstekende Waardse meisje Ilayda. Volgens het OM reed Rutger H. die avond in zijn Porsche Cayenne op de (50 kilometer)weg met onverantwoord hoge snelheid.

Daarnaast zou hij zijn telefoon hebben gebruikt toen hij de 15-jarige aanreed: ze overleefde het niet en heel Heerhugowaard is geschokt. Al snel gaan er geruchten dat er een straatrace was, want volgens getuigen reden er meerdere auto's te hard. In eerste instantie worden er dan ook drie mannen aangeduid als verdachten: allen reden ze op dat tijdstip in een andere auto op de Westtangent. Op dat punt in Heerhugowaard wordt sowieso vaak te hard gereden.

Na een onderzoek van tweeënhalf jaar, met onder meer een reconstructie van het ongeluk, moet vandaag alleen de 30-jarige H. zich voor de rechter verantwoorden. Op het moment van het ongeluk woonde de man nog in Heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 4286x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/