De Duitse politie heeft een man uit Zuid-Holland gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de plofkraak over de grens, waarbij mogelijk een 18-jarige Alkmaarder zwaargewond raakte. De vermeende vluchtauto is in Amsterdam gevonden en in beslag genomen. Dit meldt de Duitse politie. Vorige week vrijdag werd een Alkmaarse tiener bloedend 'gedumpt' bij de ingang van een ziekenhuis in Eindhoven. Hij bleek een paar uur daarvoor mogelijk betrokken te zijn geweest bij een plofkraak van een geldautomaat in Neuss, zo'n anderhalf uur rijden daarvandaan.

Hij zou die ochtend vroeg uit een donkere Mercedes zijn gezet, waarvan de inzittenden direct zijn doorgereden. Die auto is, zo blijkt nu, de volgende dag in Amsterdam door iemand gezien: diegene meldde dit bij de politie, waarop het voertuig in beslag is genomen. Op diezelfde vrijdag is ook een 33-jarige man uit Zuid-Holland gearresteerd voor verdenking van betrokkenheid bij de explosie in Duitsland, waarbij tientallen geldbiljetten door de lucht vlogen.

Duitse getuigen verklaarden aan de politie drie personen bij de pinautomaat te hebben gezien. Bij de explosie is de Alkmaarder vermoedelijk gewond geraakt. Bronnen rond het onderzoek melden dat hij op dit moment nog in het ziekenhuis in Eindhoven ligt, zo weet mediapartner NH Nieuws te melden.

De Duitse autoriteiten stellen dat het onderzoek met deze nieuwe arrestatie en de inbeslagname van het voertuig 'nog lang niet' is afgerond: er worden door een onderzoekscommissie verbanden bekeken tussen andere plofkraken van geldautomaten. In Duitsland zijn de laatste twee jaar meerdere Nederlanders betrokken geweest bij zulke misdrijven.
Pin It
Bekeken: 2428x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/