Dinsdagochtend heeft de politie in Rotterdam een 37-jarige man aangehouden. De Rotterdammer wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 72-jarige Sjaak Groot in Berkhout. Het slachtoffer kwam dit jaar op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde in Berkhout om het leven nadat hij werd neergeschoten bij een vermoedelijke woningoverval. Eerder werd al een 27-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij zit nog steeds vast. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

De politie heeft al aanwijzingen dat een reeks woningovervallen in het gebied tussen Alkmaar en Hoorn steeds door daders uit dezelfde groep jongeren wordt gepleegd. Zo zou de overval in Berkhout verband houden met een woningoverval in Avenhorn, De Goorn, Noord-Scharwoude en Heerhugowaard. Ballistisch onderzoek van kogels bracht de politie op dit spoor. Ook is deze groep waarschijnlijk verantwoordelijk voor een gewapende overval op een tankstation in Nieuwe Niedorp. Voor de verschillende overvallen is inmiddels in totaal 65.000 euro aan tipgeld uitgeloofd door justitie.

De betrokkenheid van de verdachte bij deze zaak wordt verder onderzocht. Mogelijk heeft hij ook iets te maken met de andere woningovervallen. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Alleen de rechercheurs en zijn advocaat krijgt hij te spreken. Aankomende vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over verlenging van zijn voorarrest.
Pin It
Bekeken: 2559x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/