Tijdens een ledenvergadering van GroenLinks Alkmaar is de top 11 vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tot lijsttrekker werd Maaike Kardinaal gekozen.

Maaike Kardinaal (1977) is enthousiast om de lijst van GroenLinks aan te voeren. Geboren in Langedijk, woont zij alweer jaren in Alkmaar met haar vrouw en twee kinderen. Zij heeft haar sporen verdiend in de LHBTQ+ beweging, aldus GroenLinks. Ze bekleedde er tal van functies zoals voorzitter
van COC Noord-Holland Noord en voorzitter van de Alkmaar Pride . In haar portefeuille heeft zij nu Ruimtelijke Ordening, mobiliteit/verkeer, parkeren, wonen, ruimtelijke kwaliteit, monumenten en omgevingswet.

De afgelopen jaren heeft Kardinaal meerdere successen behaald, waaronder de breed aangenomen motie om Alkmaarse kinderen en ouders te stimuleren om naar school te fietsen of te wandelen, door de verkeersomgeving veiliger in te richten. Kardinaal heeft de raadsperiode inhoudelijk en respectvol het debat gevoerd. In het dagelijks leven is de nieuwe lijsttrekker clustermanager en projectmanager Groen & Duurzaam bij de Stichting Forte Kinderopvang.

Kardinaal is een verbinder. Haar wens is dat de fractie met dezelfde constructieve en positieve insteek de volgende vier jaar kan bouwen aan een mooier en beter Alkmaar. “Alkmaar heeft meer progressieve politiek nodig. Daarom is het belangrijk dat GroenLinks goed vertegenwoordigd is.”

Op plek 2 staat Roy Seignette, het jongste lid van de Alkmaarse raad. De 24-jarige student Bestuurskunde is het groene gezicht van de fractie. Voorbeelden zijn de initiatieven voor ‘Tiny forests’, Tijdelijke natuur, postcoderoosacties met zonnepanelen en zijn inzet voor een vuurwerkverbod.

Op plek 3 volgt nieuwkomer Erwin Bromlewe, senior docent ‘Social Work’ op de Hogeschool Windesheim. Bromlewe heeft vanuit zijn werk en dankzij zijn loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee veel ervaring in de praktijk met mensen die het niet makkelijk hebben.

De overige GroenLinks kandidaten:
4. Tineke Bouchier
5. Corina Garcia
6. Maarten Schollaardt
7. Paul de Graaf
8. Winfred van de Put
9. Linda Muusses
10. Fons Brandsma
11. Lourdes Bramble
Pin It
Bekeken: 2147x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/