Een 61-jarige man uit Beverwijk is maandag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een half jaar cel, vanwege omkoping van een politieman uit Heiloo. Dat meldt De Stentor. De eis was acht maanden. Hij zorgde ervoor dat de rechercheur - zijn zwager - informatie van de politie verstrekte aan een lid van de orthodox-christelijke Noorse Broeders en dat diegene twee ex-leden kon volgen met peilzenders.

Nadat de politie vorig jaar Enchrochat wist te hacken, een versleutelde berichtendienst vooral gebruikt door criminelen, kwam aan het licht dat er vanuit Politie Noord-Holland vertrouwelijke informatie was gelekt.

De politie had al oog voor Menno. Op 22 juli 2020 bracht hij zijn zwager Max Z. in contact met Elias B. van de Noorse Broeders. B. wilde weten of de voormalig financieel topman van zijn geloofsgemeenschap een deal had gesloten met het Openbaar Ministerie. Deze Jonathan van der L. uit Apeldoorn wordt vervolgd voor verduistering van 8 miljoen euro van de Noorse Broeders. Naast informatie, verleenden Menno en Max medewerking aan het schaduwen Van der L. en een ander ex-lid

Menno van der H. verklaarde dat hij slechts 'een tussenpersoon' was, maar de rechtbank oordeelde dat hij intensief werkte om Max Z. overstag te krijgen. En dat hij ervoor zorgde dat Z. betaald werd voor het schaduwen met peilzenders onder de auto..

Max Z. en Elias B. waren eind maart al tot celstraffen veroordeeld.
Pin It
Bekeken: 1575x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/