De nieuwe gemeenteraad die in maart 2022 wordt gekozen, zal veel nieuwe gezichten kennen. Verschillende raadsleden hebben besloten om na deze periode niet meer terug te keren. Ook CDA-fractievoorzitter Iris Zeijlemaker wil na de raadsverkiezingen van maart 2021 niet meer terug in de Alkmaarse gemeenteraad. In een brief aan de lokale CDA-leden laat ze weten dat haar agenda door werk en gezin te vol zit om het raadswerk voort te zetten.

"Het raadswerk kost gemiddeld ongeveer twee à drie avonden in de week, en dan vaak ook nog wat in het weekend. Er zijn regelmatig vergaderingen, informatieavonden en andere bijeenkomsten waar een raadslid zijn of haar gezicht moet laten zien. Het wordt steeds moeilijker dat te combineren met mijn werk en gezin," laat ze Alkmaar Centraal weten.

Zeijlemaker was sinds 2014 politiek actief, eerst als fractieassistent en sinds 2015 ook als raadslid. In 2018 was ze lijsttrekker en werd daarna fractievoorzitter. "De motivatie kwam van alle nieuwe taken die de gemeente op zijn bordje kreeg op het gebied van zorg. Ik werk bij het Noordwest Ziekenhuis en ik wilde dat daar mensen met kennis van het werkveld over zouden meebeslissen."

De lijsttrekker van het CDA kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingenin in 2018 2130 stemmen, en daar is ze de CDA-kiezers zeer erkentelijk voor. Daarom maakt ze de raadsperiode tot maart 2022 ook af. Trots is ze op het goede sociale klimaat in Alkmaar met goede (respijt-) zorg en dat het mantelzorgcompliment kon worden behouden. Ze hoopt dat de nieuwe gemeenteraad een balans weet te vinden tussen de betaalbaarheid van de zorg en het aanbieden van zorg die aansluit op de vraag in de gemeente.

Ze kijkt overwegend met plezier terug op het raadswerk. "Maar ik heb moeten wennen aan de verharding in de politiek. Er wordt vaak op de persoon gespeeld, zowel richting wethouders als richting collega-raadsleden. Dat is niet mijn stijl. Ik heb mij als politicus altijd ingezet om zoveel mogelijk de menselijke maat in de politiek te houden."

Ze weet nog niet wie haar als lijsttrekker en fractievoorzitter zal opvolgen. "Daarover besluit de ledenvergadering van de CDA-afdeling in november. Maar de afdeling heeft de keuze uit vele goede mensen. Na maart 2022 doe ik met een gerust hart een stapje terug."
Pin It
Bekeken: 3431x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/