Christian Braak en Paul Verbruggen hebben als Alkmaarse wethouders hun ontslagbrief ingediend bij burgemeester Anja Schouten. De ex-wethouders van GroenLinks en de PvdA stapten op nadat een ruime meerderheid van de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen hen hadden ingediend.

De motie volgde op een ingelaste raadsvergadering over het toch opvangen van statushouders door gemeente Alkmaar. GroenLinks en de PvdA hadden de vergadering aangevraagd en daar bewust coalitiegenoten VVD, CDA en D66 niet over geïnformeerd. Dat konden deze fracties niet verkroppen. Een motie van wantrouwen indienen tegen raadsleden gaat niet, maar wél tegen de wethouders van de fracties. De motie werd met 23 stemmen voor en veertien tegen aangenomen, omdat OPA en de SeniorenPartij zich aansloten.

Paul Verbruggen schreef: "Ik heb in de afgelopen jaren, sinds 7 juni 2018, met heel veel plezier en inzet met het college, ambtenaren, collega bestuurders in de ruime regio en partners samengewerkt aan dossiers die Alkmaar een mooiere gemeente en Noord-Holland Noord een sterkere regio maken. Naar aanleiding van de motie en met pijn in het hart, kan ik hierdoor niet meer functioneren en bied ik je dan ook hierbij mijn ontslag aan."

Christian Braak had nog een persoonlijke noot voor de burgemeester: "Alkmaar heeft veel potentie en er liggen mooie kansen om de gemeente verder te ontwikkelen tot een nog socialere en duurzame/innovatieve stad. De afgelopen jaren heb ik mij met volle overtuiging ingezet om hier een bijdrage aan te leveren. Ik kijk daar met enthousiasme op terug. Er zijn nog wel veel stappen voorwaarts te zetten. Ik wens jou en iedereen die hierbij betrokken zijn veel succes en wijsheid toe!"
Pin It
Bekeken: 2853x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/