De bouwplannen van het nieuwe Overstaete, waarbij kantoren en zo'n 75 appartementen worden gebouwd aan de Kwakelkade in Alkmaar, zijn flink veranderd. Omwonenden maakten zich zorgen over de hoogte van het hoogste gebouw. Hoewel de nieuwe plannen nog niet definitief zijn, zijn de buurtbewoners al een stuk meer tevreden.

In de eerste plannen, die in mei aan omwonenden werden gepresenteerd, zou het hoogste gebouw negen verdiepingen tellen. Dat was goed voor zo'n dertig meter hoogte. Dit kon op veel weerstand rekenen bij de buurtbewoners, die zelfs een initiatiefgroep startten onder de naam Kwakelkade en waarbinnen buurtbewoners in gesprek zijn over de bouwplannen.

Marije Kuitert, omwonende en lid van de initiatiefgroep, vertelt aan mediapartner NH Nieuws een stuk geruster te zijn op de nieuwe plannen, die in juli werden gepresenteerd. "Er werd na de tweede bijeenkomst een stuk positiever gereageerd door de aanwezigen, vooral omdat het ontwerp een stuk minder hoog is. Daarbij geven de nieuwe plannen ook aan dat er geluisterd wordt naar wat wij te zeggen hebben, dat is fijn."

Na het tweede plan is er weinig contact geweest tussen de initiatiefgroep en de projectontwikkelaar, omdat het zomervakantie was. "Maar dat zal op korte termijn wel gebeuren. Dan kunnen we het nieuwe plan ook in alle rust met hen bespreken." Het is verder vooral wachten op het definitieve plan, vertelt Kuitert.

Projectwoordvoerder Willem de Haas verwacht dat er naar aanleiding van de nieuwe plannen geen ingrijpende veranderingen aan het ontwerp nodig zijn, maar benadrukt dat het plan nog niet definitief is. "Hoe eerder we het definitieve plan hebben, hoe beter. Maar er zit veel teken-, reken- en denkwerk in. Het ontwikkelt zich en wij blijven dat delen met bewoners." Volgens De Haas zijn er nog een aantal kritiekpunten, maar zijn die prima op te lossen.

Omwonenden willen zo min mogelijk last hebben van extra verkeer en buitenverlichting. Ook zijn er zijn vragen gesteld over hoe het zit met de privacy, vertelt De Haas. "Maar de grote lijn is dat bewoners het gebouw mooi vinden en het een veel betere oplossing vinden ten opzichte van het eerste plan."

De feedback van de omwonenden wordt nog steeds meegenomen naar de tekentafel, vertelt De Haas. "We vinden het belangrijk om het gesprek aan te gaan en hopen de buurtbewoners zoveel mogelijk tevreden te stellen. Dat is ook nodig bij het verdere vervolg van het bouwproject, we zitten nu in een proces waarin we richting een aanvraag voor de omgevingsvergunning gaan. Daarbij willen we bezwaar uit onbekende hoek voorkomen."

Binnenkort wordt een nieuwe bijeenkomst tussen projectontwikkelaar en de omwonenden gehouden. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.
Pin It
Bekeken: 1753x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/