Vrijdag vond een wedstrijdje plaats bij AV Hera in Heerhugowaard, waarop een aantal junioren liet zien goed op weg te zijn naar de nationale kampioenschappen en teamfinales. Sebastiaan Bonte benaderde zijn record discuswerpen met 53,80m, hij is favoriet voor het NK zilver. Noah Verduin wierp een stabiele 45,91m en haar wacht een spannende strijd om de medailles. Stephen Haakmat sprintte op de 100m naar 11,16s, en kan de halve finales halen.

Dit najaar zijn er ook de Nationale C en D Spelen (U16 / U14) en de Nationale CD Meerkampen. Lana Broers benaderde haar records verspringen (5,10m) en 80m sprint (10,65s) en is grote favoriet op de 5-kamp en titelkandidaat op de 80m horden en de 300m horden. Meike Rozemeijer liep in een allesbehalve perfecte 800m race  2:22,10 min. en is misschien outsider voor een medaille. Ze zou ook een gokje kunnen wagen op de 300m horden. Manon Hoedjes heeft bij het discuswerpen (31,50m) ook een kansje, maar daarnaast goede kaarten bij het kogelstoten. De top 8 plek is goed haalbaar voor Malin Schouten op het hoogspringen.

Op de Nationale D-Spelen zou Lotte Kok wel eens de top 8 verspringen U13 kunnen halen. Ze sprong 4,26m met veel ruimte voor de afzetbalk. Ze staat nu elfde op de ranglijst. Bij de jongste junioren heeft Hera nog een aantal andere troeven.

En dan zijn er nog de landelijke teamfinales. Het mannenteam is zeer zwaar gehavend, maar onderhand zó sterk dat het toch kan promoveren naar de 1e Divisie. De C-meiden staan in de landelijke A-finale en zou mede dankzij een gunstig onderdelenpakket wel eens kunnen verrassen. De D-jongens en D-meiden doen mee aan de landelijke B-finale, waarin de jongens ondanks hun veelal jonge leeftijd wel eens zouden kunnen winnen. Helaas waren de competities voor de oudere junioren en masters eerder dit jaar afgelast. (archieffoto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 1509x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/