Namens de provincie heeft gedeputeerde Cees Loggen donderdag de Woondeal Noord-Holland Noord ondertekend, samen met de achttien verantwoordelijke wethouders. Dat gebeurde in Alkmaar - Overstad, waar de komende jaren flink wordt gebouwd. Ook werd het Woonakkoord Regio Alkmaar ondertekend. De Woondeal gaat over de bouw van rond 40.000 woningen tot 2030 in Noord-Holland Noord, het regionale woonakkoord om de realisatie van jaarlijks minimaal 2.000 woningen tot 2030.

Er zal veel meer worden gebouwd dan nodig voor woningzoekenden in de regio, om ook woonruimte te bieden aan mensen uit de Metropoolregio Amsterdam. En onder andere voor hen zal daarom vooral rond OV-knooppunten worden bijgebouwd. De ambitieuze bouwplannen rond de stations van Alkmaar en Heerhugowaard sluiten daar bij aan. Belangrijk in de Woondeal en het Woonakkoord zijn betaalbaarheid, een gezonde leefomgeving en oog voor het milieu.

Gedeputeerde Loggen over het Woonakkoord: “Regio Alkmaar is heel diverse en een fijne plek om te wonen en werken. Hier zijn veel betaalbare, duurzame en goed bereikbare woningen nodig, met behoud van de prachtige omgeving. Daar zetten wij ons als provincie en gemeenten samen voor in.”

Alkmaars wethouder Paul Verbruggen: “Het woningtekort in de regio is zo groot dat niemand het probleem alleen op kan lossen. Bouwen, bouwen, bouwen is het motto van Regio Alkmaar, zowel in de steden als in de kleinere gemeenten. Dat kan alleen versneld worden in samenwerking tussen gemeenten, provincie, het Rijk en de ontwikkelaars.”

Paul Slettenhaar, wethouder Castricum: “In de BUCH willen we de komende jaren duizenden woningen bouwen. Een goed voorbeeld daarvan is Zandzoom in Limmen en Heiloo. Daar komen ongeveer 2.000 huizen. Uiteraard houden we rekening met het landschap, dat moet in stand blijven.”

Minister Ollongren is gevraagd in de Woondeal te investeren middels de regeling Woningbouwimpuls, onder andere voor het verplaatsen van milieubelastende bedrijven en het verbeteren van de stations en het spoor op de lijn Amsterdam – Alkmaar – Hoorn. De minister beloofde onlangs aan de Tweede Kamer om in september met de regio  in gesprek te gaan.
Pin It
Bekeken: 2921x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/