De jeugd van AV Hera heeft zaterdag direct laten zien weer goed te kunnen concurreren met de jeugdteams van grote atletiekclubs in de steden. In Assendelft won Team 1 D-jongens (U14) comfortabel en werd vierde nationaal. Team 1 C-meiden (U16) was oppermachtig in de poule en pakte landelijk een zesde plek. Team 1 D-meiden werd netjes tweede en vijftiende nationaal.

Eindelijk weer competitie. Met toch nog twee voorronden, omdat die van zaterdag terug op de kalender was gezet. Wel voor spek en bonen, want in diverse andere poules was geen gastclub meer te vinden. Op 3 juli gaat het er écht om. Maar de Hera-jeugd kon wel aan de bak en deed dat gretig. Er waren veel persoonlijke records en meerdere nationaal goede scorende resultaten.

De D-jongens trapten af met winst op de 4x80m estafette dankzij Senne Eising, Sil Kramer, Dmitri Sabados en Fimme de Vries (44,71s). Zeb Tesselaar verzamelde verreweg de meeste punten voor zijn team. Hij won de 80m horden in een nationale top tien tijd (13,49s). Hij won ook het verspringen (5,01m), en in een superrecord de 80m (10,40s).

De C-meiden begonnen ook met winst. Mirre Eising, Sofie Nieuwenhuijs, Jamie Harderwijk en Meike Rozemeijer wonnen hun 4x80m (41,93s). Manon Hoedjes zette zichzelf daarna bovenaan de nationale ranglijst kogelstoten (12,06m) en Meike liep op de 800m vanaf kop naar landelijk de negende tijd dit jaar (2:22.11 min.). Malin Schouten won het hoogspringen en staat nationaal achtste (1,55m).

Ook de D-meiden estafette werd gewonnen door Hera, dankzij Bloem Berkhout, Tess Munts, Kim Duin en Rosalie ten Bruggencate (34,04s). Daarna domineerde Rosalie de 1000m door haar record te verpulveren in een negende tijd nationaal (3:15,00 min.).

Hoe de verhoudingen precies liggen wordt op 3 juli duidelijk. Een paar sterke clubs hadden geen eerste ronde. En mogelijk zijn er clubs die meer dan Hera leden onder afmeldingen door de toetsweek of de late terugkeer van de wedstrijd. De landelijke top 12 gaat naar de A-finale in september, voor de 36 teams daaronder zijn er B, C en D "troostfinales". (foto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 1771x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/